OMGEVING

Camping De Peelbloem is uniek gelegen in het rustieke landschap van de Brabantse Peel.

Fietsen
Deurne is opgenomen in het fietsroutenetwerk De Peel. Met dit routenetwerk heeft u het gemak van een uitstekende bewegwijzering én de vrijheid om uw eigen fietsroutes samen te stellen. Fietsroutenetwerk De Peel sluit naadloos aan op dat van Limburg en
De Kempen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Bovendien zijn er diverse themaroutes voor u samengesteld zoals de ‘Boerenlandroute’, ‘Met de Beekmannen op stap’ en ‘Langs het tuinpad van’. In de routefolder vindt u uitgebreide informatie over heden en verleden en de natuur onderweg. Met fietsroute ‘Rondje Ons Deurne’ doet u alle dorpskernen en natuurgebieden van de gemeente Deurne aan.

Wandelen
Aan de hand van gekleurde paaltjes zijn op meerdere plaatsen in de bossen van Deurne en het Peelgebied wandelroutes uitgezet. De komst van het wandelroutenetwerk van ruim 200 km (planning eind 2006) geeft u als wandelaar nog meer mogelijkheden in de gemeente Deurne. Vergelijkbaar met het fietsroutenetwerk kunt u dan uw eigen route en afstand bepalen: door de natuur of langs bezienswaardigheden, een korte, middellange of lange afstandwandelroute.

De Peel
Van de meer dan 30.000 hectare die het Peelgebied oorspronkelijk omvatte, bleef slechts 4.500 hectare hoogveen bewaard. Ruim 1.300 hectare daarvan is tot Nationaal Park ’De Groote Peel’ verheven en is vanuit Ospeldijk (Limburg) toegankelijk. De Deurnese Peel en de Mariapeel rond de voormalige veenkolonies Griendtsveen en Helenaveen zijn ook restanten van dit eens zeer uitgestrekte hoogveengebied. Het zijn prachtige, grotendeels toegankelijke natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 2.500 hectare.
In dit afwisselend landschap van ondoordringbare veenmoerassen, plassen, open heideterreinen, vlakten, bosjes en zandruggen groeien talloze bijzondere planten. Bovendien is het één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. U kunt deze informatie natuurlijk ook aanvragen bij het VVV- kantoor.